Het kredietproces bij de bank

Voor veel ondernemers is het kredietproces bij de bank een ongrijpbaar proces. Natuurlijk is er verschil tussen banken onderling maar in grote lijnen is het proces als volgt.

LET OP!
Wanneer u uw kredietaanvraag indient, moet u aan de volgende drie zaken zeker aandacht besteden:

  • De vent, wat zijn uw ondernemersvaardigheden?
  • De tent, op grond van welk ondernemersplan gaat u commerciële presteren
  • De cent, wat zijn u financiële gegevens?

Als u aan al deze drie onderdelen voldoende aandacht hebt besteed zal de bank uw kredietaanvraag in behandeling nemen. Afhankelijk van de omvang van het krediet en uw onderneming krijgt u wel of geen accountmanager toegewezen.

Geen accountmanager

Wanneer u geen accountmanager krijgt toegewezen dan zal iemand uit een team uw aanvraag behandelen. Hij/zij voert uw gegevens in de computer in, waarna de computer een besluit neemt. De persoon die uw aanvraag indient heeft weinig tijd, dus zorg ervoor dat u alles in een keer goed aanlevert. Tip: Het is aan te raden de naam van de persoon met wie u spreekt bij te houden in een logboek.

Wel een accountmanager

Wanneer u een accountmanager krijgt toegewezen heeft u het voordeel dat u een vast aanspreekpunt heeft binnen het gehele kredietproces. Gebruik die dan ook en laat uw communicatie en vragen via deze persoon verlopen.

Wanneer het plan bij de bank is ingediend zal de bank uw plan globaal doornemen. Over het algemeen geldt dat voor de kleine kredietaanvragen minder tijd beschikbaar is dan voor de grote. Het toevoegen van een samenvatting kan daarom een welkome tijdsbesparing zijn en werkt als een teaser om het gehele plan door te lezen.

in Het Kredietproces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *