Crowdfundingl

Wanneer van andere soorten van financiering om welke reden dan ook niet (volledig) gebruikt kan worden gemaakt dan is het aan te bevelen om gebruik te maken van crowdfunding. Bij crowdfunding deelt u uw plannen met anderen bijvoorbeeld via social media of een crowdfundingplatform.

  • Het kan zijn dat hier niets tegenover staat, het gaat dan om een donatie, dit gebeurt nogal eens met projecten die maatschappelijk nut hebben.
  • Bij sponsoring wordt de te ontwikkelen dienst of product wordt gebruikt om het bedrag (in natura) af te betalen. (Dit gebeurd veel op de website kickstarter)
  • Lenen, het gefinancierde bedrag wordt terugbetaald met een van te voren vast gestelde rente.
  • Aandeel, het gefinancierde bedrag wordt uitgegeven als aandelen. Of deze aandeelhouders ook inspraak hebben op de financiering wordt vastgelegd in de voorwaarden.

Wilt u meer informatie over crowdfunding, leest u dan ons whitepaper over crowdfunding.

De massa oftewel de crowd heeft dus een behoorlijke, macht ze kunnen binnen een zeer korte tijd veel geld bij elkaar brengen. Een van de andere zaken die de crowd heeft is sociale controle of social due diligence. Het valt aan te raden om duidelijk en transparant te communiceren met de crowd. Wanneer men steken laat vallen en dit probeert te verhullen kan dit wellicht (grote) gevolgen hebben.

in Financieringsvormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *